Serie

Ann Steiner
Litteraturen i mediesamhället
2012 | 245 s. | svenska

ISBN: 978-91-44-07797-0
Förlag: Studentlitteratur

Det har aldrig sålts så mycket böcker i Sverige som nu. Men samtidigt som de flesta litterära texter fortfarande läses i bokform och sprids genom traditionella kanaler förändrar nya medier förutsättningarna för litteraturens förmedling och spridning.

Litteraturen i mediesamhället ger en samlad bild av den svenska bokmarknaden och litteraturens villkor i dag. Författaren visar att litteraturens plats i samhället är starkt knuten till framväxten av olika medier och de materiella villkor som styr hur texter produceras, distribueras och konsumeras.

Boken behandlar alla de viktiga leden i bokkedjan. Bland de områden som tas upp finns författarroller och författarnas villkor, förlag och branschorganisationer, framväxten av dagens bokmarknad, internet som litteraturförmedlare, läsning och läsare samt kultur- och litteraturpolitik.

Denna andra upplaga är uppdaterad, reviderad och något utökad. Ny forskning har tillförts och avsnitten om e-böcker, läsplattor och samtida bokutgivning är nyskrivna.

Litteraturen i mediesamhället vänder sig främst till studenter i kultur- och litteraturvetenskap vid universitet och högskolor, men även till andra som är intresserade av litteraturens villkor i dagens samhälle.

Sidansvarig: louice.cardell_heppkansliht.luse | 2020-10-05