lu.se

Partneruniversitet

Humanistiska och teologiska fakulteterna har partneruniversitet både i och utanför Europa.

Vårterminens ansökan
Under vårterminen utlyser vi platser i Europa och restplatser utanför Europa. Om du vill åka på utbytesstudier inom Europa räcker det ofta att du söker terminen innan du vill åka, men du måste vara medveten om att en del av platserna kan ta slut efter vårens utlysning.

Höstterminens ansökan
Under höstterminen utlyser vi dels platser utanför Europa, i t. ex. Nordamerika, Sydamerika, Mellanöstern, Asien, Australien och dels restplatser i Europa. Om du blir nominerad till ett utomeuropeiskt universitet brukar det dröja  minst ett år innan du kan påbörja dina studier utomlands. Om du blir nominerad till ett universitet i Europa brukar du kunna åka följande termin.

Observera att det kan variera vilka universitet som går att söka från gång till gång. Detta får du reda på efter att ansökningsomgången har öppnats.

Internationella kontoret
, HT

E-post: international@ht.lu.se
Besöksadress: SOL, Helgonabacken 12, A141-143, Lund
Postadress: Box 201, 221 00 Lund

Karta

Relaterad information

Universiteten som ingår i ansökningsomgången kan variera från år till år. Följande universitet (PDF) kan inkluderas i vår utlysning. Genom att klicka på universitetets namn så kommer du att få mer information om universitetet i fråga.

Här kan du göra din ansökan.