Series

Kerstin Bergman, Sara Kärrholm
Kriminallitteratur. Utveckling, genrer, perspektiv
2011 | 295 p. | Swedish

ISBN: 978-91-44-05418-6
Publisher: Studentlitteratur

Deckaren har sedan länge intagit såväl bestsellerlistorna som tv-tablåerna, och får nu också allt större utrymme i kulturdebatten och på universiteten. Deckarens möjligheter att nå och påverka människor i samhället är därmed större än för många andra fiktionsgenrer, och därför ökar också vikten av att skapa kunskap om och att kunna analysera genren i alla dess former.

Kriminallitteratur. Utveckling, genrer, perspektiv är den första breda introduktionen till deckargenren på svenska. Författarna skildrar genrens svenska och internationella utveckling och dess olika subgenrer. Särskilt utrymme ägnas åt den svenska deckarproduktionen. Författarna presenterar också olika sätt på vilka den deckarintresserade kan närma sig genren och pekar på intressanta områden för fortsatt forskning.

I första hand är boken tänkt för studenter vid universitet och högskolor, men den fungerar också som inspirerande läsning för den enskilda deckarläsaren, för läsecirklar och i alla andra sammanhang där deckarkunskap efterfrågas.

Page Manager: louice.cardell_heppkansliht.luse | 2020-10-05