HT-samtal

Samtal med forskare inom Humaniora och Teologi

I podden HT-samtal presenteras föreläsningar, intervjuer och diskussioner med anknytning till de humanistiska och teologiska fakulteterna vid Lunds universitet. Vi bjuder på såväl hedersdoktorsföreläsningar och bokmässesnack som rundabordssamtal. I våra studioinspelade avsnitt möts forskare över ämnesgränser för att diskutera alltifrån minne och teknik till ungdomar och sanningar.

HT-samtal leds av Martin Degrell och spelas in i Humanistlaboratoriets LARM-studio på LUX.

HT-samtal #96 – AI

Publiceringsdatum: 9 mars 2020

Om avsnittet: Vad pratar vi om när vi pratar om artificiell intelligens? Varför intresserar sig filosofer för självstyrande bilar? Och när tar robotarna över?

Ett samtal med Christian Balkenius, professor i kognitionsvetenskap, och Ingar Brinck, professor i teoretisk filosofi, om den stora satsningen WASP-HS, och om humanioras roll i forskningen om autonoma system och AI.

Producent Martin Degrell. Tekniker Peter Roslund. Musik Graham Bole. HT-samtal spelas in i Humanistlaboratoriets LARM-studio på LUX.

Länkar:
WASP-HS: wasp-hs.org/
Robotlabbet: www.lucs.lu.se/lucs-robotics-group/

Tidigare avsnitt

Samtalsledare och sekreterare i forskningsnämnden
Martin Degrell
martin.degrellkansliht.luse

Lyssna på samtalen via

iTunes

Soundcloud

Signaturmelodi i podden: Kirigami av Graham Bole, licens Creative Commons BY 4.0