HT-samtal

Samtal med forskare inom Humaniora och Teologi

I podden HT-samtal presenteras föreläsningar, intervjuer och diskussioner med anknytning till de humanistiska och teologiska fakulteterna vid Lunds universitet. Vi bjuder på såväl hedersdoktorsföreläsningar och bokmässesnack som rundabordssamtal. I våra studioinspelade avsnitt möts forskare över ämnesgränser för att diskutera alltifrån minne och teknik till ungdomar och sanningar.

HT-samtal leds av Martin Degrell och spelas in i Humanistlaboratoriets LARM-studio på LUX.

HT-samtal #78 – Carsten Jensen

Publiceringsdatum: 4 november 2019

Om avsnittet: Varje år avslutas Humanist- och teologdagarna i Lund med den så kallade Rausingföreläsningen. 2019 hölls den av den danske författaren och samhällsdebattören Carsten Jensen. Föreläsningen har titeln "35 hypoteser om et liv uden fejltagelser". Inspelat i LUX aula, 6 april 2019.

Tidigare avsnitt

Samtalsledare och sekreterare i forskningsnämnden
Martin Degrell
martin.degrellkansliht.luse