HT-samtal

Samtal med forskare inom Humaniora och Teologi

I podden HT-samtal presenteras föreläsningar, intervjuer och diskussioner med anknytning till de humanistiska och teologiska fakulteterna vid Lunds universitet. Vi bjuder på såväl hedersdoktorsföreläsningar och bokmässesnack som rundabordssamtal. I våra studioinspelade avsnitt möts forskare över ämnesgränser för att diskutera alltifrån minne och teknik till ungdomar och sanningar.

HT-samtal leds av Martin Degrell och spelas in i Humanistlaboratoriets LARM-studio på LUX.

HT-samtal #125 – Så ska ni ta plats i medierna, forskare!

Publiceringsdatum: 23 november 2021

Om avsnittet:

Vad kan medier och universitet lära av varandra? Med den frågan som rubrik bjöd Centrum för kunskapshistoria och Sydsvenskan-HD in till en samtalskväll på LUX i Lund den 11 november 2021. I två panelsamtal möttes forskare och journalister och utbytte erfarenheter. Lyssna på första delen här.

Kvällens andra del bestod av ett samtal om forskare i offentligheten. Har akademikerna försvunnit från dagens kultursidor? Och hur ska de i så fall hitta tillbaka?

Medverkande: Victor Malm, Daniel Sandström, Ida Ölmedal och Johan Östling. Moderator: Andreas Ekström.

Tidigare avsnitt

Samtalsledare och sekreterare i forskningsnämnden
Martin Degrell
martin.degrellkansliht.luse