HT-samtal

Samtal med forskare inom Humaniora och Teologi

I podden HT-samtal presenteras föreläsningar, intervjuer och diskussioner med anknytning till de humanistiska och teologiska fakulteterna vid Lunds universitet. Vi bjuder på såväl hedersdoktorsföreläsningar och bokmässesnack som rundabordssamtal. I våra studioinspelade avsnitt möts forskare över ämnesgränser för att diskutera alltifrån minne och teknik till ungdomar och sanningar.

HT-samtal leds av Martin Degrell och spelas in i Humanistlaboratoriets LARM-studio på LUX.

HT-samtal #68 – Wilhelm Agrell

Publiceringsdatum: 16 januari 2019

Om avsnittet: Lunds universitet var som vanligt på plats på Bokmässan i Göteborg i slutet av september 2018. I vår monter bjöd vi på ett späckat program bestående av ett trettiotal samtal med forskare och författare knutna till universitetet. En handfull av dessa samtal presenteras nu i poddform.

Spionagets berättelse är lång och brokig. I boken Det dunkla pusslet beskriver Wilhelm Agrell denna hemliga verksamhets historia, från faraonernas ögon och öron till nutidens övervakningssystem. På bokmässan pratade han med Martin Degrell.

Wilhelm Agrell och Martin Degrell.

Tidigare avsnitt

Samtalsledare och sekreterare i forskningsnämnden
Martin Degrell
martin.degrellkansliht.luse