Karriär och praktik

Arbetslivsforum vid humanistiska och teologiska fakulteterna


Om du funderar på vad du ska bli, vad som kan öka dina chanser att få jobb och var du kan hitta jobb? Då kan du behöva karriärvägledning.

 Om det gäller kursinnehåll, tillgodoräknande av poäng, hur du kan kombinera kurser och liknande, då ska du vända dig till studievägledningen
 

  • Personligt brev, CV och anställningsintervju Det är viktigt att det är du själv som skriver ihop ditt ansökningsbrev och CV samt att du ber någon annan titta på din ansökan för att upptäcka stavfel och liknande. Det är likaså viktigt att du tänker igenom vad du kan få för frågor och hur hanterar du olika situationer under en anställningsintervju.
  • Jobb, praktik och traineeplatser Lediga jobb, praktik och trainéplatser annonseras bland annat hos Arbetsförmedlingen, i dagstidningar, fackpress och i olika databaser på Internet samt på arbetslivsforums facebooksida. Du kan även skriva din uppsats med anknytning till ett företag, en organisation eller en myndighet. Det ger ofta både viktiga erfarenheter och kontakter i arbetslivet.

 Tänk på att söka brett.
  • Lön och villkor På denna sida hittar du information om hur mycket du kan begära i ingångslön, arbetsrätt och så vidare.
  • Starta företag eller projekt På Lunds universitet finns tusentals studenter med nya och spännande idéer. På denna sida finns information och länkar som riktar sig till dig som vill driva eller starta ett företag.

För arbetsgivare

Annonsera!
Söker du studenter till lediga jobb, praktikplatser, projektuppdrag och liknande? Kontakta Arbetslivsforum, så får du veta mer om vad våra studenter kan och hur du bäst når dem.

 Frågor och idéer?
Har du frågor om våra utbildningar? Vill du samarbeta med Humaniora och teologi vid Lunds universitet kring praktik, gästföreläsningar eller liknande? Kontakta Arbetslivsforum!

Arbetslivsforum på Facebook

På Arbetslivsforums Facebooksida får du tips om lediga jobb, praktikplatser, karriärseminarier med mera.

Börja din karriär idag på MyCareer.lu.se!

Skapa en personlig profil och hitta de bästa jobben och praktikplatserna. Låt arbetsgivarna hitta dig!

Arbetslivsforum

Välkommen att kontakta Arbetslivsforum och boka tid för karriärvägledning, CV-handledning och liknande. Du kan förstås också ställa frågor via mejl eller telefon.

Arbetslivskoordinator
Mattias Fall
Telefon: 046-222 88 90
Epost:arbetslivsforumht.luse

Besöksadress: SOL, Helgonabacken 12, A 141 A, Lund

Postadress: Box 201, 221 00 Lund