Ansökan om utbyte

Övrig personalmobilitet

Du ansöker om Erasmus+ personalmobilitet online. Det finns ingen ansökningsdeadline. Du är välkommen att söka när det passar dig, men senast en månad före utresa. Då medlen för personalmobilitet är begränsade rekommenderas att man ansöker senast i slutet av september, även om man avser att resa först den kommande våren.

Ansökan online

Du gör ansökan för Erasmus+ personalmobilitet online. Välj "Application for Staff Training (STT). Följ sedan instuktionerna som du finner på denna sida (Ansökan – innehåll och länk till ansökningsdatabasen). 

Vad gäller den ekonomiska biten uppmanas du att följa de riktlinjer som fakulteterna fastställt. Alla kostnader som går utöver dessa riktlinjer (medföljande familjemedlemmar, avgifter för kurs- eller konferensavgifter, et c.) ersätts ej av fakulteterna utan måste godkännas av din institution före avresa!

Efter att din ansökan formellt är beviljad kan du gå vidare och boka resa och boende genom Via Egencia. Var noga med att följa Lunds universitets riktlinjer för resor i tjänsten.

När du väl är hemma igen gör du som vanligt en reseräkning i Primula och bifogar samtliga kvitton för ditt personalutbyte (läs mer under ”Ersättning”, i menyn till vänster).

Du kommer till sist att erhålla ett mail från Erasmus Mobility Tool, med en länk till en rapportsida. Rapporten är obligatorisk att besvara – annars betalas inga Erasmusmedel ut. Du ombeds utvärdera ditt personalutbyte. Tänk på att din rapport kan vara till nytta för blivande utresande!

 

Kontaktinformation

Internationell koordinator
Fanni Faegersten
+46462228773
fanni.faegerstenht.luse

Sidansvarig: malin.sjobergkansliht.luse | 2022-08-16