HT-dagarna 2021

Humanistiska och teologiska fakulteterna

Humaniora och teologi rymmer många dolda skatter! Den som ger sig i kast med våra ämnen blir därför rikt belönad. Framtidens humanister och teologer finner många kartlagda, och andra helt outforskade, områden inom våra ämnen, både för att människans historia är så rik och för att språkets, tänkandets och kulturens utvecklingslinjer är så oförutsägbara.

Dolda skatter temat för årets HT-dagar

Nu är det dags för Humanist- och teologdagarna! I år föreläser våra religionshistoriker, kognitionsvetare, arkeologer, historiker, litteraturvetare, språkvetare och kulturvetare på temat Dolda skatter.

HT-dagarnas föreläsare tar oss med på oförglömliga äventyr – från fablernas skatter till vattenfyllda gravar i Egypten, från grottkyrkor i Etiopien till skatterna inom oss – samt förstås till konstens, teaterns, klisterlapparnas och strupens språkliga skatter.

Vi får också följa med förra årets Rausingföreläsare arkeologen Maria Nilsson till stenbrottet i Gebel el Silsila i Egypten där hon hennes hennes forskargrupp har gjort sensationella och unika fynd, bland annat intakta sfinxer och lärlingsarbeten. Forskningen har rönt stor uppmärksamhet både nationellt och internationellt.
Läs mer om Maria Nilsson.

Alla föreläsningar är digitala.

Varmt välkomna!
 

Kontaktinformation

Kommunikationsansvarig
Gisela Lindberg
046–222 72 33
gisela.lindbergkansliht.luse
Maria Nilsson forskare i arkeologi.
Årets Rausingföreläsare egyptenarkeologen Maria Nilsson.

Rausingföreläsare 2020

Om Maria Nilsson

Om HT-dagarna

HT-dagarna är ett årligen återkommande arrangemang med populärvetenskapliga 20-minutersföreläsningar öppna för alla som är nyfikna på humanistisk och teologisk forskning vid Lunds universitet.

Sidansvarig: malin.sjobergkansliht.luse | 2021-04-17