Serie

Cecilia Wassén, Tobias Hägerland
Den okände Jesus. Berättelsen om en profet som misslyckades
2016 | 249 s. | svenska

ISBN: 9789187007910
Förlag: Bokförlaget Langenskiöld

Jesus är den mest kända personen i världshistorien, en person som alla har en bild av. Hans liv och budskap präglar vår kultur, andlighet och ritualer än idag. Samtidigt är den historiska personen Jesus en relativt okänd figur. Vilken person träder fram när man jämför och kritiserar evangelisternas vitt skilda och ibland motsägelsefulla porträtt av Messias? Läsaren får en helt ny bild av Jesus.

När två forskare från Uppsala och Lunds universitet presenterar Jesus växer bilden fram av en person vars lära och helande berör så många människor. Som en provokativ och orädd profet utmanar han samhällsordningen men förutspår inte sitt eget tragiska öde.

Cecilia Wassén och Tobias Hägerland tar läsaren med på en fascinerande resa in i den antika judiska världen där de får bekanta sig med Dödahavsrullarna, Q-dokumentet, Mariaevangeliet och Josefus historieskrivning. Läsaren får ta del av den senaste spännande forskningen om den historiske Jesus och det samhälle som han verkade i för 2000 år sedan.

Vi lär känna mannen bakom myterna.

Sidansvarig: louice.cardell_heppkansliht.luse | 2020-10-05