Praktisk information inför teminstarten

En säker studiemiljö – allas ansvar

Alla måste bidra till ett gemensamt ansvarstagande för att upprätthålla en säker studiemiljö. Det är därför mycket viktigt att du:

  • Stannar hemma vid minsta tecken på sjukdom. Även om du bara har lindriga symptom. Glöm inte meddela kursansvarig på din utbildning.
  • Håller avstånd.
  • Iakttar god handhygien (ha gärna med egen handsprit).
  • Gör gärna dina besök i receptionerna och biblioteken när det är mindre folk i rörelse.

Om du är ny student behöver du skaffa ett LU-kort för att få tillträde till lokaler och för att kunna låna böcker, gör detta innan du besöker biblioteken, här finns mer information.

HT-biblioteken

Praktisk information för våra lokaler på LUX och SOL

Informationen nedan gäller lokalerna på LUX och SOL. Om din utbildning genomförs i andra lokaler kan det finnas ytterligare information – kontakta kursansvarig på din institution.

  • Under terminsstart kommer det att finnas coronavärdar på LUX och SOL. Dessa hjälper till att visa rätt väg till salarna och påminner oss om att vi alla ska hålla avstånd.
  • Håll höger i korridorerna för att undvika krockar! Många av trapporna i våra hus är smala – släpp fram de som går nerför först för att undvika trängsel. 
  • Vi har mindre möbler än normalt för att undvika trängsel – flytta inte på möblerna. Det är viktigt att du själv tänker på att hålla avstånd.
  • Datorsalarna är öppna, alla HT-studenter kommer in med sitt LU-kort (utan att trycka pinkod).
     

Tillhör du en riskgrupp? Kontakta studievägledaren för din utbildning.

Studenthälsan finns till för dig som behöver hjälp att hantera stress, prestationsångest, rädsla att tala inför andra, oro, alkoholproblem, sömnsvårigheter, nedstämdhet eller vill förändra din livsstil. Här finns mer information.

Har du frågor om din utbildning? Kontakta kursansvarig på din institution.

Om du upplever problem med din utbildning kan du alltid kontakta Humanistiska och teologiska studentkåren, antingen genom att mejla till exphts.luse eller skicka ett anonymt formulär via https://htslund.se/sv/klaga. Du kan även besöka htslund.se för mer information om studentkåren.

Har du frågor som rör den praktiska informationen kring lokalerna på LUX och SOL? Kontakta HT-fakulteterna på studentinfoht.luse.

Lunds universitets information till studenter med anledning av covid-19

Sidansvarig: malin.sjobergkansliht.luse | 2022-01-13