lu.se

Humanist- och teologdagarna 2018 Tema: Okänt

13-14 april

Universitetet tar upp jakten på det okända. Årets HT-dagar lockar med många spännande inblickar i det okända – från livet i Seattles Hoovervilles till bortglömda runstenshögar, från massturismen i det tidigare svåråtkomliga Östeuropa till fritidsläsandets okända betydelse.

Det är forskare hos oss som beskriver okända språk, identifierar okända vrak, argumenterar för de okända hoten med falska läkemedel. Får syn på det okända helt enkelt.

Att undersöka det okända tar aldrig slut. För medan vi håller på som bäst pågår – ibland sakta, ibland accelererande – en total omvandling av vår värld och vår världsbild, en omvandling som kräver helt nya, tidigare okända, sätt att se.

Välkommen till HT-dagarnas resa in i det okända!

HT-dagarna är ett årligen återkommande arrangemang med populärvetenskapliga 20-minutersföreläsningar öppna för alla som är nyfikna på humanistisk och teologisk forskning vid Lunds universitet.

Kontaktinformation

Kommunikationsansvarig
Gisela Lindberg
046–222 72 33
gisela.lindbergkansliht.luse

HT-dagar

Vad: Humanist- och teologdagarna
När: 13-14 april 2018
Var: LUX, Helgonavägen 3, LUND

Skolbesök

Skolor kan förboka

Skolklasser som vill besöka HT-dagarna ombeds kontakta louice.cardell_heppkansliht.luse. Det finns ett begränsat antal platser som vi kan boka upp till varje föreläsning så var ute i god tid med er bokning!

Man kan också beställa program genom Kansli HT.
Skriv till: gisela.lindbergkansliht.luse