Humaniora och teologi i samhället

Humanistiska och teologiska fakulteterna

Kulturnatten

Humanistiska och teologiska fakulteterna erbjuder ett digert program för besökare i alla åldrar under Kulturnatten i Lund äger rum den tredje lördagen i september varje år.

Mer information om Kulturnatten

Humanist- och teologdagarna

Om du vill få några smakprov på humanistisk och teologisk forskning kan du besöka Humanist- och teologdagarna (HT-dagarna) som består av öppna föreläsningar som varje år har ett bestämt tema. Dagarna brukar vara mycket uppskattade av både allmänhet och skolor.

Mer information om HT-dagarna

Samarbeta med studentkårens arbetsmarknadsutskott

Vill du som arbetsgivare komma i kontakt med våra studenter inom humaniora och teologi för projektarbeten eller framtida rekrytering? 

Mer information på Humanistiska och teologiska studentkårens webbplats

Certificate of International Merits (CIM)

Universitetet kan och ska spela en viktig roll i det omgivande lokalsamhället.

En sådan möjlighet kan Certificate of International Merits (CIM) erbjuda. CIM är ett certifikat som fokuserar på internationella erfarenheter och som flera av universitetets fakulteter erbjuder sina studenter.

Mer information om Certificate of International Merits (CIM)

Uppdragsutbildning

Liksom andra fakulteter vid Lunds universitet ger Humanistiska och teologiska fakulteterna regelbundet utbildningar på uppdrag av olika organisationer åt yrkesverksamma.

En stor och återkommande uppdragsgivare är Skolverket, där humanistiska fakulteten gett och ger uppdragsutbildningar inom bland annat svenska som andraspråk.

Läs mer om uppdragsutbildning

 

Vill du samarbeta eller har du frågor?

Här hittar du alla kontaktuppgifter vid HT-fakulteterna.
Sidansvarig: malin.sjobergkansliht.luse | 2023-04-03