Kurser och program

Vid Lunds universitet finns många kurser och program med internationella och interkulturella inslag. De ger dig även en chans att möta kursare från hela världen.

Special Area Study-kurser (SAS-kurser)

Läs en Special Area Study-kurs. Många inkommande utbytesstudenter läser SAS-kurser och på det viset kommer du att möta studenter från jordens alla hörn. Kurserna är på 7,5 högskolepoäng och behandlar vitt skilda områden så som gastronomi, relationen människa/djur, migration, hållbarhet, mediernas roll med mera.

Det globala klassrummet innebär att var och en får dela med sig av sina egna kunskaper och värderingar. Diskussionerna utgår därför från många olika perspektiv.

De flesta SAS-kurser går på halvfart eller trekvarts-fart vilket gör att du kan hinna med att ta en kurs jämte dina ordinarie studier.

Du ansöker som vanligt via Antagning.se – sök bara på kursens namn.

Läs ett kandidatprogram eller masterprogram på engelska

Det finns många spännande program som ges på engelska vid Lunds universitet. Även här får du möjlighet att träffa studenter från många olika länder och studera tillsammans med dem i det globala klassrummet. De flesta program som ges på engelska är på masternivå.

Virtuell mobilitet genom EUGLOH

EUGLOH är ett tvärvetenskapligt projekt mellan fem lärosäten i Europa som vill ta sig an samhällsutmaningar på temat Global hälsa. Lärosätena är förutom Lunds universitet; University of Porto (Portugal), Université Paris-Saclay (Frankrike), University of Szeged (Ungern) och LMU – Ludwig-Maximilians-Universität München (Tyskland). Men det är mer än så! EUGLOH syftar även till att skapa flera internationella möjligheter för dig som student som du kan komplettera dina studier i Lund med – allt från webbinarier om integration, virtuella utbyten och konferenser om epidemiologi till sommarskolor och fysiska utbyten.

Canvas-kurs om internationella möjligheter

Lunds universitet har också en Canvas-kurs om internationella möjligheter. I Canvas-kursen ”Extracurricular International Opportunities” får du information om internationella möjligheter så som virtuella utbyten, korta mobiliteter, webbinarier och resestipendier som är tillgängliga för alla studenter vid Lunds universitet. Nya aktiviteter publiceras under terminens gång. 

Massive Open Online Courses (MOOCs)

Det finns en mängd spännande kurser med varierande innehåll som ges online. Kurserna är öppna för alla, de ger inga poäng och kan inte inkluderas i någon examen, men du erhåller ett intyg när kursen avslutas. Det finns många kurser med internationell prägel.

 

Kontaktuppgifter, HT-internationella kontoret

E-post: internationalht.luse

Pompeji in 3D

3D-teknologi och arkeologi

Genom att förena traditionell arkeologi med 3D-teknologi har forskare vid Lunds universitet rekonstruerat ett hus i Pompeji så som det såg ut just före Vesuvius vulkanutbrott år 79 e.Kr.

Sök SAS-kurser eller internationella masterprogram

Ta reda på mer om EUGLOH:s kurser och program

Sidansvarig: malin.sjobergkansliht.luse | 2021-10-01