Skugga en student

Vill du veta hur det är att studera humaniora och teologi vid Lunds universitet? Då kan du skugga en av våra studenter.

Vad det innebär att skugga en student

En skuggning tar ungefär en halvdag och då följer du med en av våra studenter på föreläsningar, seminarier, grupparbeten eller praktiska övningar – lite beroende på vad som står på studentens schema. Du får uppleva studiemiljön på universitetet och kan passa på att ställa frågor om hur det är att studera i Lund.

Vi kommer att göra vårt bästa för att förmedla kontakt med en student från ämnet eller utbildningen som du är intresserad av. Du och studenten som du ska skugga kommer sedan överens om ett datum då du kommer och besöker universitetet.

Anmäl ditt intresse i god tid

Tänk på att göra en intresseanmälan i god tid, eftersom det kan vara svårt att ordna besök med kort varsel och i perioder då våra studenter har tentamen.

Här anmäler du ditt intresse

Att tänka på inför besöket

Du ansvarar själv för resa, boende och mat. Om du bor i närheten kan du göra som många av våra studenter: ta med en matlåda och värm den i ett av våra studentpentryn. En annan möjlighet är att köpa din lunch på någon av restaurangerna som finns i närheten. Stäm av med studenten du ska skugga, så kan hen ge dig tips utifrån dina önskemål.

Det är viktigt att du är försäkrad under besöket. Om du går på gymnasiet måste du kolla med din gymnasieskola att du är försäkrad. Om du har gått ut gymnasiet behöver du ha en hemförsäkring som gäller.

Intresseanmälan – skugga en student

Här kan du anmäla ditt intresse för att skugga en student inom humaniora och teologi samt hitta information om vilka ämnen/utbildningar vi erbjuder.

Sidansvarig: malin.sjobergkansliht.luse | 2024-05-27