HT-bokstöd

Du som är forskare eller doktorand inom humaniora och teologi kan få råd och hjälp i frågor kring publicering av böcker, avhandlingar, skriftserier och tidskrifter. Du kan även kontakta oss om du är intresserad av att starta, förnya, profilera eller publicera en skriftserie digitalt.

Förutom att skriftserieverksamheten informerar om din bok kan vi också sälja den. Vi tar emot beställningar från institutioner över hela världen, och har en nätbutik där privatpersoner kan handla böcker mot kortbetalning. Vi samarbetar med Lunds universitets tryckeri Media-Tryck för att göra böcker tillgängliga som print-on-demand och i bokhandeln. För att din bok ska finnas till försäljning behöver du meddela oss. Om du redan har en bok eller trycker på annan plats kan du ge oss exemplar av din bok till försäljning. I båda fallen kommer boken att finnas i vår nätbutik.

Dessutom hjälper vi/Media-Tryck till så att boken finns i bokhandeln och nätbokhandeln för en mindre kostnad. Observera att inga pengar från försäljningen kommer att återgå till författaren. Om din bok borde finnas på skriftseriernas hemsida och till försäljning, men inte gör det, kontakta oss.

Du kan även kontakta oss om du vill diskutera Open Access-publicering.

Kontakta oss

Här hittar du våra kontaktuppgifter!

Dags för publicering?

Mer information om att ge ut en bok under Inför publicering

HT-biblioteken

HT-biblioteken har mer information om publicering och forskningsstöd.

Sidansvarig: louice.cardell_heppkansliht.luse | 2023-05-11