Nyfiken på studier?

Humanistiska och teologiska fakulteterna

Om du är intresserad av att läsa något inom humaniora och teologi finns ett stort och varierande utbud att välja ifrån – alltifrån stora och mindre språk, historiska och filosofiska ämnen, olika tros- och livsåskådningar till konst- och musikvetenskap, journalistik och mycket mer.

Det finns många fördelar med att läsa humaniora eller teologi vid Lunds universitet. Det finns ett brett utbud av fristående kurser och program. De humanistiska och teologiska fakulteterna är forskningsintensiva och det bidrar till att du undervisas av duktiga lärare och öppnar för möjligheten att gå vidare till forskarutbildning efter grundutbildningen.

Program och kurser

Läs om vilka kurser och utbildningar som finns på grund- och avancerad nivå inom humaniora och teologi.

Du kan kombinera några av våra ca 550 fristående kurser och på det sättet skräddarsy din egen utbildning, eller välja något av våra yrkesinriktade program. Just nu finns det 13 program på kandidatnivå (grundnivå) och 15 program på masternivå (avancerad nivå).

 

  Skugga en student

  Vill du veta hur det är att studera inom humaniora och teologi vid Lunds universitet?

  Studentporträtt

  Våra studenter berättar om studentlivet och studierna i Lund och Helsingborg. 

  HT-fakulteternas utbildningskatalog!

  Här kan du bläddra i katalogen!

  Vad hände sen?

  Läs om vad före detta studenter på HT-fakulteterna gör idag!

  Kontakta studievägledningen

  Studievägledarna vid HT-fakulteterna ger råd, stöd och information om till exempel utbildningsval, studieteknik och utlandsstudier.

  Sidansvarig: malin.sjobergkansliht.luse | 2023-03-28