Konst på LUX

Humanistiska och teologiska fakulteterna

På LUX finns konst från Lunds universitets konstsamling och flera konstverk som är inlånade från Statens konstråd.

Konstverket men vänta nu

Annika Ström skapade det byggnadsanknutna verket men vänta nu som kom på plats i samband med invigningen av LUX 2014. Verket består av flera textfragment och finns att upptäcka på oväntade platser i, på och omkring LUX.

Konst från Statens konstråd

Konstkollektionen från Statens konstråd består av ett fyrtiotal verk i skiftande tekniker, som måleri, fotografi, teckning, grafik och skulptur. Konstnärerna har sin bakgrund i Sverige, många med anknytning till vår region, några specifikt till Lund. Flera av dem har gjort internationell karriär. Konstkollektionen utgörs av verk från senare delen av 1900-talet samt 2000-talet. Några av konstnärerna bakom verken är Carlos Capèlan, Samira Englund, Jonas Liveröd, Tamara Malmeström de Laval, Claes Oldenburg, Madeleine Pyk och John Wipp.

Möt konsten i vardagen! Genom att tillgängliggöra statens konstsamlingar för personal, studenter och besökare hoppas vi kunna bidra ytterligare till den dynamiska miljö som är LUX.

LUX öppettider

Måndag-fredag: 07.30-19.00

Lördag: kl 11.00-16.00

Söndag: Stängt

HT-anställda har tillträde dygnet runt. 

HT-studenter och studenter vid Institutionen för kommunikation och medier kommer in vardagar kl. 6.30-22.00 och lördagar kl. 10.00-16.00 med LU-kort + kod.

Huset är öppet vid planerade aktiviteter. Använd då de vanliga dörrarna.

Särskilda öppettider

Fredagen 20 maj stänger LUX kl 14.30 (även för HT-studenter och studenter vid Institutionen för kommunikation och medier).

Lördag 21 och söndag 22 maj: Stängt (även för HT-studenter och studenter vid Institutionen för kommunikation och medier).

 

 


 

 

Kontaktinformation

Leveransadress: Helgonavägen 3, entré D, 223 62 Lund 
Postadress: Enhetens namn, LUX, Lunds universitet, Box 192, 221 00 Lund
Besöksadress: Helgonavägen 3
Hämtställe: 30

Sidansvarig: charlotte.tornbjerht.luse | 2022-05-12