Lokalerna

i SOL-husen

På denna sida finns översiktskartor och praktisk information om husen, tillgänglighet samt läs-, studie- och datorplatser på SOL.

SOL-husen

SOL-husen består av flera olika byggnader som är sammanbyggda med varandra. I byggnaderna finns institutionen Språk- och litteraturcentrum och Institutionen för kommunikation och medier samt flera andra enheter och undervisningslokaler. Som ny student är det inte alltid lätt att hitta rätt och du är välkommen att fråga och be om hjälp hos till exempel receptionen i foajén.

I denna byggnad finns undervisningssalar, tjänsterum, Humanistiska och teologiska studentkåren (HTS), Arbetslivsforum och Internationella kontoret. På källarplan finns ett tyst rum för avkoppling och ett grupprum som bokas i receptionen.

I denna byggnad finns SOL-biblioteket, en datorsal (våning 3), Humanistlaboratoriet (källarplan) och tysta läsesalar (våning 3 och 4).

På bottenvåningen i denna byggnad hittar du studievägledare och Hörsalen. I byggnaden finns även ett antal undervisningssalar och tjänsterum.

I denna byggnad finns undervisningssalar och tjänsterum.
Salsbeteckningarna har i schemat en bokstav och tre siffror, exempelvis L201. L:et står för Lingvisthuset och 201 för salsnumret. Om salsnumret börjar med 0 betyder detta källarplan, 1 betyder bottenplan, 2 betyder en trappa upp osv.

Tillgänglighet

Till entréerna ansluter utvändiga ledstråk för synskadade. Dessa leder i sin tur till invändiga ledstråk. Från dessa entréer nås enkelt hissar och ramper som leder till övriga utrymmen i SOL-husen. Hörselslingor finns i hörsalen (SOL:H104) och i SOLA:129b.

SOL-biblioteket
I SOL-biblioteket finns en hiss som går till andra och tredje våningen. Behöver du ta dig med hiss till fjärde våningen tar du den upp till tredje våningen och byter sedan till hissen i trappuppgången intill datorsalen. Om du vill ha hjälp är du välkommen att kontakta SOL-bibliotekets informationsdisk. Det finns tre tysta läsesalar i biblioteket, varav en är datorfri. Handikapptoalett finns på alla våningsplan.

Läs- och studieplatser

Tysta läsesalar finns på tredje och fjärde våningen i bibliotekets läshus. Du når läshuset via tredje våningen i biblioteket. För övrigt finns studieplatser utspridda på samtliga våningsplan i bibliotekshuset samt på ”balkongerna” i anslutning till foajén och i Absalons foajé. Som registrerad student vid någon av institutionerna vid Humanistiska och teologiska fakulteterna kan du även boka grupprum via receptionen.

 

Datorplatser

Datorsalen finns i SOL-biblioteket och är tillgänglig under bibliotekets öppettider. För att kunna logga in på datorerna behöver du ett studentkonto med lösenord.

Här finns information om hur du aktiverar ditt studentkonto

Observera att det inte finns något lagringsutrymme på datorerna i datorsalarna eller biblioteket. Om du vill spara filer måste du medföra ett eget USB-minne eller liknande.

Tala med receptionen i foajén om du är osäker på hur du ska få din inloggning att fungera.

 

Studentpentry

Studentpentryt är studenternas eget ansvar, och Humanistiska och teologiska studentkåren har tagit fram följande riktlinjer för studentpentryt som ni studenter ansvarar för: På plan 0 i Absalon finns ett studentpentry. Där finns kylskåp, mikrovågsugnar och möjlighet att sitta och äta medhavd mat. Observera att porslin/bestick saknas.

Mikrovågsugnarna städas dagligen, men för att en trevlig stämning ska råda i studentpentryt diskar alla efter sig. Lunchlådor tas med hem. De lunchlådor som lämnas kvar kommer att slängas. Om du spiller något i mikrovågsugnarna eller i studentpentryt i övrigt ansvarar du för att det blir upptorkat.

Vi vill att studentpentryt ska vara en trevlig och välkomnande miljö fri från intorkade matrester och illaluktande gamla lunchlådor. Om diskmedlet tar slut eller om det saknas disktrasa/diskborste – kontakta då receptionen i foajén.

 

 

Driftsenhet HT

Driftsenheten ansvarar för lokaler och gemensam service i LUX och SOL-husen.

SOL-husens ordinarie öppettider

Måndag–fredag: kl. 07.30–19.00

Lördag: kl. 11.00–16.00

Söndag: stängt

HT-anställda har tillträde dygnet runt.

HT-studenter och studenter vid Institutionen för kommunikation och medier kommer in med LU-kort och pin via entréerna till den stora foajén och Absalon, vardagar kl. 06.30–22.00 och lördagar kl. 10.00–16.00. Observera att när byggnaden är stängd för allmänheten är dörrarna mellan husen låsta.

Om du har en tentamen och byggnaden är låst är den närmaste entrén öppen, se

Salstentamen | Språk- och litteraturcentrum (lu.se)

Vid andra planerade aktiviteter och byggnaden är låst är också den närmaste entrén öppen.


Kontaktinformation

Leveransadress: Finngatan 1, 223 62 Lund
Postadress
: Enhetens namn, Lunds universitet, Box 201, 221 00 Lund
Besöksadress
: Helgonabacken 12
Hämtställe: 20 Ambulansadress: Sölvegatan 13 A

Externa lokalbokningar

Behöver du boka en lokal på SOL? Kontakta schemaläggarna i SOL-husen schemasol.luse.
Sidansvarig: charlotte.tornbjerht.luse | 2023-08-04