CV och personligt brev

Du som är student på Humanistiska och teologiska fakulteterna kan få hjälp med ditt CV och ditt personliga brev. Mejla ditt utkast till Arbetslivsforum, och skriv gärna något om vart du ska skicka ansökan. Om du har en platsannons får du gärna länka till den, så kan du få mer relevant återkoppling. Det personliga brevet eller motivationsbrevet ska anpassas till varje plats du söker, så att varje arbetsgivare ser att du vill jobba eller praktisera just på den arbetsplatsen. Därför är det svårt att ge användbara synpunkter på ett brev om vi inte vet vad du ska söka.

När du mejlar ett utkast brukar du kunna få återkoppling inom ett par dagar, särskilt om det är nära till sista ansökningsdag. Vi bokar gärna ett möte så att vi kan gå igenom ansökan tillsammans, eftersom det ofta uppstår följdfrågor, men du kan också få återkoppling via mejl.

Det finns gott om mallar och exempel att utgå från på internet, bland annat hos Arbetsförmedlingen, rekryteringsföretag och fackförbund. Föreningen för Utvecklingsfrågor (FUF) har ett dokument med bra tips för praktikansökningar på sin hemsida: fuf.se/karriar/praktikantprogrammet/

Om du ska söka jobb eller praktik utanför Sverige är det viktigt att du undersöker hur ansökan brukar se ut i det aktuella landet. Om du ska skicka ansökan på svenska till en svensk arbetsplats utomlands, till exempel en ambassad, kan du utforma ansökan så som ansökan brukar se ut i Sverige.

 

 

Kontakt

Välkommen att boka tid för karriärvägledning, CV-handledning och liknande. Du kan förstås också ställa frågor via mejl eller telefon.

Arbetslivskoordinator
Mattias Fall
Telefon: 046-222 88 90
Epost:karriarht.luse

Besöksadress: SOL, rum A 141 A, Helgonabacken 12, Lund

Postadress: Box 201, 221 00 Lund

Sidansvarig: malin.sjobergkansliht.luse | 2023-09-12