Internationella möjligheter utomlands

Humanistiska och teologiska fakulteterna

Som anställd vid Lunds universitet har du unika möjligheter till internationella utbyten, samarbeten och nätverkande. Erasmus­programmet erbjuder flera olika former av finansiering som du kan söka. Behov och möjligheter skiljer sig dock åt mellan olika kategorier anställda.

Det finns fina möjligheter för dig som LU-anställd att kompetensutveckla dig utomlands. Det behövs naturligtvis ett godkännande från din närmaste chef, och ansöker du om medel för att bekosta din mobilitet behöver din chef skriva under din ansökan.

Det finns ett antal prioriterade nätverk och allianser som LU ingår i, och det kan vara en fördel att jobbskugga eller samarbeta med kollegor vid partneruniversitet som ingår i de nätverken.

Erasmusprogrammet erbjuder finansiering för mobilitet inom Europa, inte bara för studenter utan även för anställda av alla kategorier. Sedan den 1 januari 2021 befinner sig Storbritannien utanför Erasmussamarbetet. En god nyhet är dock att LU beslutat att avsätta universitetsegna Erasmusmedel så att anställda även under de kommande läsåren (till att börja med under 2023–2024) kan ta del av mobilitetssamarbete med Storbritannien. Märk väl att antalet mobiliteter är begränsade; först till kvarn.

Det finns mycket praktiskt att tänka på inför en utlandsmobilitet. Behov och möjligheter ser olika ut för olika kategorier anställda. Välj den eller de länkar som är aktuella för dig:

Internationella möjligheter utomlands – för TA-personal

Internationella möjligheter utomlands – för doktorander

Internationella möjligheter utomlands – för forskande och undervisande personal

 

Valeria står leende och kisar i solskenet. Hon mörkt långt hår och har silvriga hörlurar på sig. Fotot är en selfie. Valeria har en vit kortärmad tröja på sig och gula snickarbyxor.

Forsknings-koordinator Valeria Naters jobbskuggade kollegor i Rom

Irene har långt mörkt hår och bruna ögon, och tittar in i kameran. Hon bär en beige V-ringad tröja.

Doktoranden Irene Lami har rest flera gånger till Södra Böhmen

Tomas syns i närbild så att hans ansikte och axlar fyller upp nästan hela bilden. Solljus faller på hans ansikte från höger, han ler och tittar in i kameran. Tomas har kort grått hår och på sig har han en ljusgrå skjorta.

Forskaren Tomas Sniegon har ett tätt samarbete med kollegor i Prag

Res så hållbart du kan!

Inspireras av tidigare utresande LU-anställda i bloggen LU Sustainable Travel Stories!

Vill du prata med en av HT:s utresande­ambassadörer? 

Hör av dig till HT-Internationella kontoret!

Sidansvarig: malin.sjobergkansliht.luse | 2024-06-03