INSTÄLLT! HT-dagarna 3–4 april 2020

Humanistiska och teologiska fakulteterna

INSTÄLLT!

HT-dagarna är inställda.
De publika föreläsningarna och Skolspåret under HT-dagarna 3-4 april ställs in. Föreläsningarna på temat ”dolda skatter” kommer istället att äga rum under HT-dagarna 2021. Detta gäller även Rausingföreläsningen av Maria Nilsson.
 
Johannes Persson
dekan

Humanist- och teologdagarna 2020

Humaniora och teologi rymmer många dolda skatter! Den som ger sig i kast med våra ämnen blir därför rikt belönad. Framtidens humanister och teologer finner många kartlagda, och andra helt outforskade, områden inom våra ämnen, både för att människans historia är så rik och för att språkets, tänkandets och kulturens utvecklingslinjer är så oförutsägbara.

Välkomna till årets HT-dagar!

Dolda skatter temat för årets HT-dagar

Nu är det dags för Humanist- och teologdagarna! I år föreläser våra religionshistoriker, kognitionsvetare, arkeologer, historiker, litteraturvetare, språkvetare och kulturvetare på temat Dolda skatter.

HT-dagarnas föreläsare tar oss under två dagar med på oförglömliga äventyr som de har fått vara med om: till Johannishusskatten i Blekinge, till vattenfyllda gravar i Egypten, till otillgängliga och mer tillgängliga kyrkor och kloster i Etiopien och Dalby, och förstås till konstens, teaterns, klisterlapparnas och strupens språkliga skatter.

Årest Rausingföreläsare är arkeologen Maria Nilsson, vars forskning i stenbrottet Gebel el Silsila i Egypten rönt stor uppmärksamhet både nationellt och internationellt. Hon håller Rausingföreläsningen kl 12.00 i LUX-aula den 4 april. Läs mer om Maria Nilsson här.

Varmt välkomna till 2020 års HT-dagar!

Alla föreläsningar i huset LUX är öppna för allmänheten och det går inte att reservera platser på dem.

Vad: Humanist- och teologdagarna
När: 3–4 april 2020
Var: LUX, Helgonavägen 3, LUND (Skolspåret sker på Språk- och litteraturcentrum SOL precis bredvid LUX.)

HT-dagsprogrammet 2020

Läs och ladda ner årets program.

Humaniora 2020

Årets HT-dagar ingår i vår Humaniora 2020-satsning, ett årslångt program som bygger på insikten att behovet av humanistisk kunskap är stort, och att vi verkar i en region där fantastiska upptäckter återstår att göra och slå mynt av. Vi vänder oss inte minst till nästa generations studenter. Läs mer om Humaniora 2020

Kontaktinformation

Kommunikationsansvarig
Gisela Lindberg
046–222 72 33
gisela.lindbergkansliht.luse

Maria Nilsson forskare i arkeologi.
Årets Rausingföreläsare egyptenarkeologen Maria Nilsson.

Rausingföreläsare 2020

Läs mer om Maria Nilsson.

Skolbesök

Skolor kan förboka på Skolspåret

Skolspåret består några utvalda föreläsningar från HT-dagarnas ordinarieprogram. På dessa föreläsningar kan skolor som vill besöka HT-dagarna reservera platser i förväg. Till skolspårets program

För att boka platser, beställa program eller ställa frågor. Skriv till: htdagarht.luse

Om HT-dagarna

HT-dagarna är ett årligen återkommande arrangemang med populärvetenskapliga 20-minutersföreläsningar öppna för alla som är nyfikna på humanistisk och teologisk forskning vid Lunds universitet.