lu.se

Food, Tradition and Innovation

SASH86

Kurskod: SASH86
Högskolepoäng: 7,5

Termin:

OBS! Kursen ges inte innevarande termin. Informationen nedan är för vårterminen 2020.

Kurstillfälle: vårterminen 2020
Studiesätt: tredjedelsfart, eftermiddagstid
Kursperiod: 2020-01-22 – 2020-05-06
Kursspråk: engelska
Behörighet: Grundläggande behörighet

Anmälningskod: LU-E5311

Anmälningskod: LU-70541

Beskrivning

The course Food, traditions and innovations aims to discuss the meaning of food and meals in various social situations.

Based on a cultural analytical perspective this course focus upon what and how we eat, how different products are incorporated into or excluded from daily meal practices, as well as how food habits are constantly influenced by new circumstances. 

The course will also include discussions on a variety of defining factors concerning food culture such as production and processes, trade and economy, migration and housing. Based on traditions, both new and old, the cultural and social significance of food is discussed in different contexts: in everyday life and in festivities, at home and in public. The historical development of food traditions and innovations, as well as contemporary change and possible future scenarios, will be studied. 

A central perspective of this course is that food culture is a process that is constantly changing.

Utbildningstillfällen – vårterminen 2020

First Admission Round / Internationell ansökningsomgång

Afternoon Lund, part time 33%
In English
January 22, 2020 – May 6, 2020

Closed for applications

Second Admission Round / Nationell ansökningsomgång

Eftermiddagstid Lund, tredjedelsfart 33%
På engelska
22 januari 2020 – 6 maj 2020

Stängd för anmälan

Information om anmälan

Du anmäler dig till våra kurser och program på antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.

Ansökningsperioden är mars–april för höstterminen och september–oktober för vårterminen.

Sen anmälan

Alla utbildningar stänger för anmälan, efter att sista anmälningsdatum har passerat.

Kurser och program som har platser kvar, öppnar för sen anmälan efter första urvalet. Dessa utbildningar är märkta "Öppen för sen anmälan" på antagning.se.

International student?

Make your application in the First Admission Round at universityadmissions.se.

Application period October–January for autumn semester and June–August for spring semester.

First or Second Admission Round?

All international students are encouraged to apply to the First admission round. This round takes place many months before the start of a semester and gives students the time they need to pay their tuition fees, apply for and receive their residence permit (if required), find housing, etc.

The Second admission round is an alternative for students from EU/EEA countries as they do not need a residence permit. Non-EU/EEA students will most likely not have enough time to obtain their permit before the start of the semester. However, even EU/EEA students are advised to apply during the First admission round, as some programmes can be applied for only in the January round. Also, this provides applicants with an admission decision much earlier, which is helpful in making decisions about their studies.

Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES

Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs mer om anmälnings- och studieavgifter.

Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Food, Tradition and Innovation är 12 500 SEK.