HT-samtal - en av de bästa poddarna 2015

Publicerad den 28 december 2015
Från vänster: Lars-Eric Jönsson, Katarina Bernhardsson och Elisabeth Gerle i Humanistlaboratoriets LARM-studio på LUX i ett avsnitt som diskuterar ohälsa.

När Dagens Nyheter skulle välja ut de bästa poddarna under 2015 blev HT:s egen podd HT-samtal en av de bästa i kategorin allmänbildning. Totalt valde DN ut 32 poddar uppdelat i sju kategorier.

–Jag är mycket hedrad och stolt över utnämningen, säger Martin Degrell som är poddens skapare och också dess samtalsledare.

Han konstaterar att HT-samtal är i gott sällskap på DN:s lista med poddar. Poddarna är  från USA, Storbritannien och Sverige och i samma kategori som HT-samtal är i återfinns bland annat amerikanska podcasten Lore som vann iTunes ”Best-of  2015” utmärkelse.

HT-samtal startades i höstas och är en serie rundabordssamtal mellan forskare från en rad olika discipliner vid HT-fakulteterna. Podcasten har ambitionen att på ett lärorikt och underhållande sätt diskutera allt från empati och drömmar till prylar och misstag.
Varje måndag släpps ett nytt avsnitt – även under jul- och nyårshelgerna. Podcasten finns på iTunes och man kan hitta den om man söker HT-samtal.

Till DN:s artikel: <link http: www.dn.se kultur-noje har-ar-de-basta-poddarna-2015>www.dn.se/kultur-noje/har-ar-de-basta-poddarna-2015/

Till HT-samtals hemsida: <link forskning ht-samtal-podcasts-med-ht-forskare>www.ht.lu.se/forskning/ht-samtal-podcasts-med-ht-forskare/