LUX vinnare av Svenska Ljuspriset

Publicerad den 14 september 2015

LUX har korats till vinnare av det prestigefyllda Svenska Ljuspriset. Tävlingen hålls varje år och syftar till att uppmärksamma ljusets betydelse för människor och miljö.

Juryns motivering lyder:
"Ljuset leder in i en självklar helhet där dagsljus och artificiellt ljus samspelar genom de olika huskropparna. Ljussättningen speglar studiemiljöns dynamik och ger samtidigt en levande exteriör. Ledord är renhet, enkelhet och finstämdhet. På ett målmedvetet sätt har ljusdesignern lyckats överbrygga svårigheterna med uppdelningen på flera olika entreprenader."

Ljuspriset delas ut till de projekt som under året på ett intressant sätt skapat belysning och ljusinsläpp i ett fint samspel med arkitekturen. Förutom att visa på ljuset och belysningens betydelse för människor och miljö vill priset uppmärksamma att svensk ljusdesign håller en hög nivå och ligger i framkant.
LUX delar priset med Kristus Konungens kyrka i Göteborg.
LUX har tidigare mottagit stadsbyggnadspriset från Lund.
Läs mer här om LUX och Svenska Ljuspriset:
<link http: www.mynewsdesk.com se akademiska_hus_ab pressreleases lux-i-lund-vinner-svenska-ljuspriset-1214997>www.mynewsdesk.com/se/akademiska_hus_ab/pressreleases/lux-i-lund-vinner-svenska-ljuspriset-1214997

Även internationellt uppmärksammas LUX:
<link http: www.archdaily.com lux-jais-arkitekter>www.archdaily.com/773441/lux-jais-arkitekter