Personligt brev, CV och anställningsintervju

Arbetslivsforum vid humanistiska och teologiska fakulteterna

Det är viktigt att det är du själv som skriver ihop ditt ansökningsbrev och CV samt att du ber någon annan titta på din ansökan för att upptäcka stavfel och liknande. Det är likaså viktigt att du tänker igenom vad du kan få för frågor och hur hanterar du olika situationer under en anställningsintervju.

Komma igång

Monster
På Monsters webbplats hittar du tips och råd om vad du ska tänka på när du skriver jobbansökningar i Sverige och andra länder. På webbplatsen kan du också ladda ner CV-mallar på många olika språk.

Publik – en nyhetstidning från fackförbundet ST
De skriver om hur du kan förbättra din ansökan genom att berätta om dina resultat i jobbet. Detta kan man tillämpa även på sommarjobb och studier.

Konstruktiv kritik

Arbetslivsforum kan ge dig professionella synpunkter på din ansökan. Tillsammans diskuterar vi hur den kan bli ännu bättre.

E-posta ditt ansökningsbrev och CV till arbetslivsforumht.luse och bifoga gärna länken till den aktuella platsannonsen. Föreslå också några tider när du kan komma till Arbetslivsforum. Om det är bråttom kan du få kommentarer via e-post, men det brukar vara lättare att diskutera ansökan när vi sitter vid samma bord.

Anställningsintervju

Det finns flera saker som är viktiga att tänka på när du förbereder dig inför en anställningsintervju. Vad bör du tänka på före, under och efter en anställningsintervju? Vad kan du till exempel få för frågor och hur hanterar du olika situationer under anställningsintervjun?

Kontakta Arbetslivsforum om du vill komma på en träningsintervju innan det är dags för den riktiga anställningsintervjun eller om du har andra frågor och funderingar inför intervjun.

Universitetet erbjuder löpande olika seminarier om hur du lyckas på en anställningsintervju och som du är välkommen att besöka.

Läs mer på sidan karriärstöd, jobb och praktik

Arbetslivsforum

Välkommen att kontakta Arbetslivsforum och boka tid för karriärvägledning, CV-handledning och liknande. Du kan förstås också ställa frågor via mejl eller telefon.

Arbetslivskoordinator
Mattias Fall
Telefon: 046-222 88 90
Epost:arbetslivsforumht.luse

Besöksadress: SOL, Helgonabacken 12, A 141 A, Lund

Postadress: Box 201, 221 00 Lund

Sidansvarig: malin.sjobergkansliht.luse | 2020-06-17