Kurs
Kurs 7,5 högskolepoäng • SASH59
Genom den här kursen får du en introduktion till studiet av mat och måltid kopplat till frågor om hållbarhet och hälsa.
Under kursen studerar du mat och måltiders betydelse för hållbar utveckling på både samhälls- och individnivå. Du lär dig om hur matproduktion och konsumtion påverkar klimatet, den naturliga miljön och landskapet. Vi diskuterar hållbara levnadsvanor och måltider kopplat till hälsa, eftersom kroppens funktioner och livslängd påverkas delvis av hur, vad, var och när vi äter. Kursen har ett tvärvetenskapligt perspektiv och behandlar kulturella, näringsmässiga och geografiska aspekter på mat. Lokala fältstudier kombineras med globala litteraturstudier om ämnet.
Kurstillfälle:
höstterminen 2025
Studiesätt:
trekvartsfart,
dagtid
Kursperiod:
2025-10-21 – 2025-12-11
Kursspråk:
engelska
Anmälningskod:
LU-E1022
Behörighet:
Grundläggande behörighet
Anmälningskod:
LU-30503
Behörighet:
Grundläggande behörighet
Introduktionsmöte: Tisdagen den 21 oktober kl. 15.15 – 17.00 i LUX:B152
Lärare:
Simon Halberg,
William Jones,
Håkan Jönsson,
Josefine Löndorf Sarkez-Knudsen
First Admission Round
Internationell ansökan
Höstterminen 2026
Sista anmälningsdag
15januari 2026
