Bli studentambassadör

Har du pluggat någon termin vid Lunds universitet? Vill du inspirera andra till att börja studera? Då kan du bli studentambassadör och dela med dig av dina erfarenheter av studentstaden Lund eller Campus Helsingborg och dina studier inom humaniora och teologi!

Arbeta som studentambassadör

Som studentambassadör arbetar du som inspiratör och förebild på olika mässor och gymnasieskolor. Syftet är att sprida kunskap om våra utbildningar och att inspirera ungdomar att ta steget till högre studier.
Att vara studentambassadör är ett stort ansvar. Du representerar universitetet, fakulteten humaniora/teologi och din utbildning och är en förebild för de människor du möter. Du ska ha grundläggande kunskaper om Lunds universitet och studier vid HT för att kunna ge saklig information, men framförallt ska du inspirera till högre studier utifrån dina egna erfarenheter. Vi förbereder dig för ditt uppdrag så du känner dig trygg i ditt arbete, bl a genom en obligatorisk kick-off för alla studentambassadörer inför höstens stora mässor.

Lön och utbetalning

Att vara ambassadör på HT innebär att du får en intermittent anställning och arbetar på timbasis (145 kronor per timme).

Lunds universitet har ett avtal med Swedbank som löneutbetalande bank. Om du är kund hos Swedbank utbetalas din lön automatiskt till ditt konto. Vill du ha din lön utbetald till ett konto i en annan bank behöver du logga in på Swedbanks webbplats med mobilt BankID och registrera detta.

Anmäl konto för löneutbetalning

Om du har mobilt bank-id kan du anmäla konto för löneutbetalning via Swedbanks kontoregister. 

Länk till Swedbanks kontoregister

Logga in med ditt mobila bank-id och följ instruktionerna.

Tänk på att registrering måste ske även om du redan är kund i Swedbank. Du behöver dock inte vara, eller bli, kund hos Swedbank för att registrera ett bankkonto. I Swedbanks kontoregister kan du registrera ett konto från vilken svensk bank som helst.

Om du inte registrerar ett konto för löneutbetalning, men har en svensk postadress, betalas lönen ut på en utbetalningsavi som du kan lösa in online på Swedbanks kontoregister alternativt via ett butiksombud eller bankkontor hos Swedbank.

Kontrollera att du har rätt postadress registrerad i Primula så att avin skickas till rätt adress.

Måltider

Du får ingen ersättning för måltider, eftersom hänsyn till måltidskostnader har tagits när vi fastställt arvodet. På de flesta större mässor brukar ambassadörer dock bjudas på mat av mässarrangörerna.

Reseersättning

Dina resor till större mässor på andra orter bokas av fakulteten och betalas alltid av universitetet. Om du gör ett utlägg i samband med ditt uppdrag får du ersättning för detta i efterhand. Spara kvittot för ditt reseutlägg och lämna in det tillsammans med din arvodesblankett.

Kontaktinformation

Studievägledare
Petra Larsson
042 35 65 17
petra.larssonkultur.luse
Rum: E417, Campus Helsingborg

Intresseanmälan

Fyll i formuläret om du är intresserad av att bli studentambassadör!
Tora berättar om arbetet som studentambassadör!
Elsa berättar om arbetet som studentambassadör!
Ronja berättar om arbetet som studentambassadör!
Ismar berättar om arbetet som studentambassadör!
Sidansvarig: malin.sjobergkansliht.luse | 2023-09-25