Elsa Crona – studentambassadör

Hur länge har du jobbat som ambassadör?
Jag hade mitt första uppdrag som studentambassadör höstterminen 2018.

På vilket sätt tror du att du kommer att använda dig av det du lär dig som ambassadör i ditt framtida yrkesliv?

Jag tycker särskilt att jag övat upp min förmåga att sakligt och pedagogiskt förklara saker och ting, och svara på frågor, i första hand gällande utbildning. Att kunna förklara och hjälpa andra tror jag alltid man har användning av, oavsett var man arbetar. Det är/har varit nyttigt att se hur stora evenemang som t.ex mässor fungerar och det har gett erfarenheter inför framtiden att delta i större sammanhang, där det krävs många personers samarbete. Som ambassadör tror jag också att man drar lärdomar av hur nyttigt det är att just kunna samarbeta med personer man kanske inte känner eller har träffat innan.

Vad är det främsta du har lärt dig?
Jag har lärt mig en hel del om hur högskoleutbildning i Sverige fungerar, vad olika program och kurser har att erbjuda, och att motivera sökande till att våga läsa det de själva vill – och inte bara det andra har sagt att de borde läsa. Dessutom tycker jag det är utvecklande att prata med många olika människor, och på den vägen tror jag att jag också blivit mer bekväm i att prata inför folk och finna mig i en situation där jag är den som har möjlighet att besvara deras frågor.

Varför tycker du att man ska jobba som studentambassadör?
Jag tycker det är en bra erfarenhet inför framtida uppdrag och/eller arbetsliv där man särskilt får lära sig att bemöta ofta unga människor som alla har olika förväntningar på studier och studentliv. Det är kul att kunna vara med och hjälpa folk att få upp ögonen för andra utbildningar än de kanske till en början tänkt sig. Det är ett utvecklande och stimulerande uppdrag, och för min egen del har det varit roligt och inspirerande att få lära mig mycket om studier och vägar till en examen. Det är intressant att prata om utbildning med andra, både sin egen och andras. Min förhoppning är att jag kunnat hjälpa folk i sina funderingar kring studentlivet och vad det innebär att vara student!
Namn: Elsa Crona
Ålder: 23 år
Läser nu: Kandidatkursen i historia, inom Kandidatprogrammet i historia. Jag tar alltså examen i juni, men har siktet inställt på att läsa Masterprogrammet i historia som startar hösten 2021.
Har läst: Jag började läsa kandidatprogrammet i historia i Lund höstterminen 2017. Det är ett tvärvetenskapligt program och inom utbildningen har jag också läst A- och B-kurserna i idé- och lärdomshistoria. Innan jag kom till Lund pluggade jag ett år i Stockholm, då läste jag två kurser i litteraturvetenskap.
Sidansvarig: malin.sjobergkansliht.luse | 2020-05-20