Ronja Hansen – studentambassadör

Varför blev du studentambassadör?
När jag blev tillfrågad av en lärare i min utbildning nappade jag direkt på möjligheten att bli studentambassadör då jag alltid har gillat att arbeta i sociala situationer med att hjälpa folk. Som studentambassadör får man möjlighet att leda unga studenter till utbildningar som är rätt för dem, och i flera fall skapa intresse för ämnen och branscher de tidigare kanske inte ens övervägt.

Vad är det bästa med att vara studentambassadör?

Det bästa med att vara studentambassadör är att hjälpa folk med att planera sina framtida studier efter deras intressen, och ta bort en del av den stress som uppkommer sista året på gymnasiet eller efter studenten. Många tror att man behöver söka ett program direkt och sen inte kan byta, men i verkligheten testar sig många fram innan de hittar rätt. Det bästa med att vara studentambassadör för mig har varit att kunna lugna ner den stressen för många unga som vill söka till universitetet och introducera de till nya kurser och program de tidigare inte vågat överväga.

Vad är ditt roligaste minne som studentambassadör?
Jag har många bra minnen, flera handlar om hur jag trots många om och men lyckas övertyga skeptiska föräldrar som inte har så bra koll på vad man kan jobba med efter vissa utbildningar, och hur anställningsbar man faktiskt kan visa sig vara i yrken som verkar svåra att ta sig in i. Men något av det roligaste jag har fått göra som studentambassadör har varit att åka till de stora mässorna i Stockholm och Malmö där jag verkligen har fått lära känna mina ambassadörskollegor och samtidigt fått träffa på utställare från andra universitet, högskolor och arbetsgivare!
Namn: Ronja Hansen
Ålder: 23
Läser nu: Engelska, i väntan på masterprogram till hösten
Har läst: Kandidatprogrammet i mänskliga rättigheter och kandidatprogrammet i journalistik
Hur länge har du jobbat som ambassadör: ca 1 år
 
Sidansvarig: malin.sjobergkansliht.luse | 2020-05-20